Imatra ja erityisesti Ukonniemen alue tarjoavat loistavat puitteet eri lajien harjoitusleirien, kilpailuiden ja turnausten järjestämiseen. Ukonniemen alueelta löytyvät kansainvälisen tason suorituspaikat, kattava majoitustarjonta kylpylähotelleista loma-asuntoihin sekä kaikki tarvittavat oheispalvelut. Kaikki tämä urheiluopistomaisessa ympäristössä, kävelymatkan päässä toisistaan ja silti vain muutama kilometri Imatran keskustasta. 

Kaikki harjoitusleirien, kilpailuiden tai turnausten palvelut ovat varattavissa Imatra Base Campin kautta yhdestä luukusta. 

Jääkiekko

Imatran moderni kaksikaukaloinen jäähalli sijaitsee Ukonniemen alueella, josta löytyvät monipuoliset majoitusmahdollisuudet sekä Ukonniemen muut liikuntapaikat, kaikki kävelymatkan päässä toisistaan. Holiday Club Saimaan jääareenan kaukalo täydentää alueen harjoituspaikkojen valikoimaa. Ukonniemen alue tarjoaa loistavat puitteet treenileireille ja turnauksille.

Taitoluistelu

Imatran moderni kaksikaukaloinen jäähalli sijaitsee Ukonniemen alueella, josta löytyvät monipuoliset majoitusmahdollisuudet sekä Ukonniemen muut liikuntapaikat, kaikki kävelymatkan päässä toisistaan. Imatran jäähalli on toiminut useiden kansainvälisten ja kotimaisten taito- ja muodostelmaluisteluseurojen treenileirikohteena. Jäähallin on tunnettu hyvälaatuisesta jäästään sekä treenileirelle loistavasti soveltuvista olosuhteistaan.

Ampumahiihto

Ukonniemi-stadion ympäristöineen tarjoaa ampumahiihdon harjoitteluun maailmanluokan olosuhteet. 30 paikkainen ampumarata on varustettu viimeisintä tekniikkaa olevilla taululaitteilla. Ukonniemen maastojen kilpaladut ja rullahiihtorata ovat rakennetut vastaamaan kansainvälisiä kilpailustandardeja. Etelä-Suomen pisin ensilumenlatu (n. 5 km) avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden lumileireille myös Etelä-Suomessa.

Hiihto

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa kansainvälisen tason puitteet maastohiihdon harjoitteluun ja kilpailuihin. Ukonniemen maastojen kilpaladut ovat rakennetut vastaamaan FIS:n standardeja. Ukonniemi-stadion palveluineen, sitä ympäröivät oheisharjoituspaikat ja monipuolinen majoitusvalikoima tarjoavat täydelliset puitteet harjoitusleirejä ja kilpailuja varten. Etelä-Suomen pisin ensilumenlatu (n. 5km) avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden lumileireille myös Etelä-Suomessa. 

Rullahiihto

Ukonniemi-stadionin rullarata on yksi Suomen parhaista rulla-hiihtoon ja hiihtolajien kesä harjoitteluun suunnitelluista radoista. Vuonna 2015 valmistunut rata on moderni ja vastaa tämän päivän kilparatojen rataprofiileja. Ukonniemen alueen muut kävelymatkan päästä löytyvät harjoituspaikat sekä alueen kattava majoitustarjonta kylpylöineen ja vapaa-ajan aktiviteetteineen täydentää kokonaisuuden. Alue tarjoaa loistavat puitteet treenileireille ja kilpailuille.

Jalkapallo

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa loistavat puitteet jalkapalloiluun. Käytössäsi on kävelymatkan päässä toisistaan kansainvälisen tason sisähalli Ukonniemi-areena, Ukonniemen tekonurmikenttä, urheilukenttä, luonnonurmi sekä toinen pienempi luonnonnurmikenttä. Alueella voi järjestää turnauksia, leirejä tai muita jalkapallotapahtumia.

 

 

Pesäpallo

Ukonniemen alue tarjoaa Suomen parhaat olosuhteet ympärivuotiseen pesäpallon harjoitteluun. 2015 rakennettu Ukonniemi-stadion, sisähalli Ukonniemi-areena sekä Ukonniemen alueen muut kävelymatkan päästä löytyvät harjoituspaikat takaavat mahdollisuuden keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen. Ukonniemen alueen kattava majoitustarjonta kylpylöineen ja vapaa-ajan aktiviteetteineen täydentää kokonaisuuden.  Alue tarjoaa loistavat puitteet treenileireille ja turnauksille. 

Tennis

Imatran Tennishalli tarjoaa mahdollisuuden tennisharjoitteluun ympäri vuoden. Ukonniemen alueen muut kävelymatkan päästä löytyvät harjoituspaikat takaavat mahdollisuuden keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen. Ukonniemen alueen kattava majoitustarjonta kylpylöineen ja vapaa-ajan aktiviteetteineen täydentää kokonaisuuden.  Alue tarjoaa loistavat puitteet treenileireille ja turnauksille.

Yleisurheilu

Imatralta löytyy monipuoliset yleisurheilun harjoitusolosuhteet ympäri vuoden. Ukonniemen alueella urheilijoita palvelee kesällä 2018 peruskorjattu Ukonniemen urheilukenttä sekä sisätiloissa Ukonniemi-areenan yleisurheilupaikat. Sisäharjoitteluun käytössä on myös Imatran Urheilutalon yleisurheilutila. Ukonniemen alueen muut harjoituspaikat, kattava pururataverkosto vaihtelevassa maastossa ja monipuolinen majoitustarjonta täydentävät kokonaisuuden tehden Imatrasta hyvän kohteen yleisurheilun leirityksiä ajatellen. 

 

Muut sisäurheilulajit

Imatran Urheilutalo ja uimahalli tarjoavat monipuoliset urheilu- ja liikuntamahdollisuudet. Urheilutalon pääsalissa voidaan pelata mm. koripalloa, lentopalloa, futsalia ja salibandyä. Muita tiloja ovat mm. paini- ja judosali, voimistelusali, 60 m pitkä juoksusuora sekä monipuolinen kuntosali. Urheilutalon yhteydessä on kymmenen radan keilahalli, jonne on oma erillinen sisäänkäynti. Urheilutalossa palvelee myös kahvila-ravintola ja varattavissa on myös erilaisia kokoustiloja.